2010. április 25., vasárnap

CM




MOMs

és persze nem mums........... elírtam!!!!!!!!!!!

Critical Mass és Mums, Nádja is ott volt

Természetesen, Nádja babával részt vettünk, a Critical mass mellett megrendezésre kapcsolódó, illetve abba aktívan kapcsolódó és az eseményen bele is folyó Critical Mumson. Eredetileg, csak a kritikus anyák felvonulását terveztük, délutáni levezető programként, de a későbbiekbő kiderül, hogy végül, szinte két legyet ütöttünk egy csapásra.

Nádjával tegnap a Critical Mumson!!! fotók, emelés, lehet böngészni, több is van!!!!!! new generation!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

http://indafoto.hu/dorkaacriticalmomson/image/7586949-aee01821/user

http://indafoto.hu/dorkaacriticalmomson/image/7586943-a674fc2a/user

sőt a Millenárisba is voltunk a Könyvfesztiválon, ahol kapott Nádja dedikált Ringató könyvet, ringatózott az óriás éneklős-mondókás megmozduláson, játszott és feküdt a fűbe Farkaskával, onnan gyalog babakocsival Budán vissza a Lánchídon, ott már vonult át a Critical Mass, amin eddig mindig részt is vettem, így is jó hangulata volt, mi oldalt a hídon szembe a bringásokkal át, aztán Andrássy, babakocsis kismamákkal erősítve a Critical Mumsot, amin elég kevesen voltunk, szembe avval, hogy mennyi babakocsis van, ki a ligetbe 35 000 bringás és a babás gyerekesek, előbbieknek bringa, nekünk babakocsi vagy gyerek emelés, háááááááát óriási élmény volt. A képeken Nádja mellett, Dorka baba is látható!!!!

2010. április 15., csütörtök

a nagy hírrrrrrrrrrrr

Maci baba királynőnél akkora érdeklődést keltett egy kisfiú baba, hogy ezért a sonka kis lábait felemelve átfordult a baba mama tornán, én hozzá se értem, csak magától!!!!!!


MÉRFÖLDKŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ a MACKÓ FEJLŐDÉSBEN!!!!

ÁTFORDULT!!!!!!!!!!!!!

2010. április 13., kedd

sikít, rúgkapál és gombszemeket meresztget 4 hónapos a királynő





Kis 4 hónapos királynő egyre jobban husisodik, sonkásodik, kis pofazacskót is növesztett, és a gombszemeit is hatalmasra tudja nyitni, apró kis kezein a körmök villámgyorsasággal nőnek, amit még mindig félve, remegve merek vagy sokszor inkább nem is merek levágni!

Minden irányba és minden értelemben fejlődik, új produkció a saját hangjának felfedezése, sikít, rikolt, kiabál, áriázik, szirénázik, édes nagyon, de ma reggel 6 kor következett be egy ilyen kis éneklés, ami kevésbé volt élvezetes.

Beindult a fogzás, szenved, fáj neki, kiabál, rikolt, apró kezeivel húzkodja be a az ujjaimat a szájába, hideg rágókát szopogat, nyekereg, karamell ízű gyógynövényes dologéllal kenem, ma kap borostyán láncot és remélem minél gyorsabban átvészeljük és nem utolsósorban elkerülhetőek lesznek a különböző lidocainos, gyógyszeres, fájdalomcsillapítók.

Természetesen a társasági életben való aktív részt vétel sem maradhatott ki Nádja macikirálynő életéből, mint ahogy az aktuális trendnek megfelelő öltözködés és felkészülés a tavaszi és a nyári szezonra.
Voltunk és járunk baba mama tornán, mondókás foglalkozáson. Sétáltunk, túráztunk, babakocsit cibáltunk (és néhol fűben feküdtünk), Városligeten, Gellért hegyen, Kopaszi gáton (sokszor), Millenáris parkban, Károlyi Kertben, standard MÜPA kör...

Kulturális megmozdulás a sajnos egyre gyengébb Sajtófotó kiállítás volt, de evvel legalább királynő első Múzeum látogatását is.

Vendéglátóipari egységek terén látogattuk, ettem, enni vagy inni próbáltam kisebb nagyobb sikerrel a néha üvöltő néha pedig angyalian nyugodt baba mellett: Gödör (3x), Ráday több helyszín, kifőzdék, Művész kávézó...

Shoppingolás sem maradhatott el, H&M, nagy kedvencünk lett amióta tudjuk, hogy lehet bent szoptatni is, babaszobában, turkáltunk, csodás kis tavaszi topánkákat, virágos és pöttyös kalapkákat szereztünk be, amelyeket természetesen, amint aktuális lesz hozzá az időjárás, be is mutatunk!

Vendégek hosszú sora, bajos lenne mindnekit felsorolni, fix embereink, mert tudom némelyikük olvassa és illik már őket megnevezni, említeni: Fati , aki végig segtíett a terhesség alatt, és most is, Teri, Juli (ez előző két lány testvérek, ők azok akik azt esti órákban is vállalják és akikre merem is hagyni a királynőt), 86 éves papa, aki még mindig kicsoszog nekünk a piacra, Kati, Réka, anyu és Gabi (a hugom) néha és végül,de nem utolsósorban : Cucu, alias Ildi, blogos nevén Belinda, aki hoz visz minket autóval, ha a projekt azt kívánja, szórakoztat, kiül velünk, ebédfőzéses feladatokat is vállal és köt, horgol rendületlenül...

Ugye, nem is unalmas egy 4 hónapos baba és főleg anyukájának az élete?! :-)