2010. július 25., vasárnap

Maci névnapi party





Tegnap tartottunk Mackókirálynő első névnapi partyját, ami egy kisebb állófogadással kezdődött,a Városligetben a Kertem nevű egységben.

Némiképp késve értünk oda, (Anyakirálynő, húzta az időt, s mindent az utolsó pillanatra hagyott).
Mackókirálynőt, az enyhébb idő miatt nem tudtam a kiszemelt fodros, virágos, pörgős nyári ruhába öltöztetni, de az ünnep fényét, egy aranycipellővel és különböző fejékekkel igyekeztem megadni.
Illetve a fenséges személy már önmagában emelte a délután fényét.

Kis kocsijaikon megérkezett az ünneplő sereg: jött Dodika, a csuda édes kék szemű, pufók, vidám barátné, Iza baba, aki egy határozott, de nagyon kedves kis 10 hónapos "játékos", Farkaska, a nagy barát, a kis pasi Nádja életében, Milán, természetesen a vetélytársa Farkaskának, Nádja kisasszony kegyeiért vívott küzdelemben, míg Farkas hajlenyalással jelezte rajongását Nádja iránt, addig Milán, sírva fakadt Nádja maci rikácsolásán, de újra és újra szemrevételezte, a hangos kis nőszemélyt.
És végül, de nem utolsósorban a rangidős 13 hónapos Bende baba is tiszteletét tette.

Óriási pokrócokon, rengeteg játék között, mászott, gurult, pakolt a kis vendégsereglet.

Buli végeztével, egy riksa szállított, mint egy diadalmenetben, minket a macival, Cucu alias Belinda hintójáig....

Akkor se!!!!!!!!

Nem engedjük, főleg én, kis Macit védelmezve, hogy """"apa""""" elrontsa az életünket.

Pár napja jelentkezett, felzaklatott, ígérgetett fűt fát, beszélt össze vissza, kár is lenne a részletekbe belemenni, egy a lényeg, nem engedjük, hogy elrontsa mi kis idilli életünket.

2010. július 18., vasárnap

új Maci trón



répafőzis, békakollekciós teszt ebéd az etetőszékben

2010. július 14., szerda

7 hónapos a Művésznő




Nádja maci életének 7. hónapjához érkeztünk, és kérem szépen, egyre inkább felszínre kerül a kis hercegnő személyisége.

Hogyan tudnám jellemezni, azt hiszem nem lesz egyszerű eset (nem esik messze az alma a ... c. közhely illik ide), akaratos, sőt iszonyat erős akaratú, ravasz, gyors, dührohamot is képes kapni, ha valami nem úgy történik ahogy ő szeretné, de ezt csak igazán indokolt esetben.

Továbbra is csodájára járnak, mert mindezek mellett, hihetetlenül nyugodt,kiegyensúlyozott, mosolygós, "cseverészős" kisbaba.
Nagyon érdekes természete van, napról napra új tulajdonságokat fedezek fel, nagyon élvezem, persze azt is, hogy a mozgása, beszéde stb. fejlődik, de az hogy a személyisége, a képességei, és napról napra önállóbb lesz, hát ez lenyűgöző.

Gurulva közlekedik, és bármeddig képes gördülni, csak néha kósza játékok eltérítik az úticéltól, apró kezeivel, babrál, csípked, szedeget, markol, kis szájával mindent kóstolgat, szóval egy veszélyes korszak következik, de odafigyeléssel majd átvészeljük, rengeteg izgalom áll előttünk, például: ülés, állás, totyogás, első szavak, homokozás, bábszínházba menés, biciklizés, babaház építés, ...........Színművészetire felvételizés,,,, (na jóóóó még van időnk , ne szaladjunk előre, ennyire, majd még ezermillióképpen alakul, és ez csak vicc volt, sokan szeretnék konzerválni ezt az állapotot, amíg ilyen picik, én nem, se hátra se előre, se megállni nem akarok, ahogy történik és zajlik pont jó, rendkívül izgalmas és szeretetteljes...